CUNUNIA CIVILA

De multe ori ne intrebam cum e mai bine sa organizam cununia civila. In ziua nuntii sau cu ceva timp inainte . Se stie ca daca organizezi in ziua nuntii esti contra cronometru si trebuie sa te trezesti cu noaptea in cap pentru ca mireasa trebuie sa ajunga la ora 5-6 la coafor si sta vreo 2 ore si pentru machiaj, mirele este cel care deschide alaiul( de la el se pleaca primul) si la fel trebuie sa fie gata din timp, dupa accea la ora bine stabilita  trebuie sa fiti la Primarie, rapid la poze si mai rapid la biserica( sau invers in functie de programare) si dupa cel mai rapid la sala ca toata lumea e flamanda….doar se plimba de azi dimineazta si e deja 14.

Unii considera ca incepi viata de cuplu cu un bonus daca le faci pe toate in acceasi zi ( asta a fost o gluma), altii cred ca e prea mult si mai deleaga si pe alte zile „greutatile” Singura care poate fi plasata este doar cununia civila pentru ca nu prea mai simti ca e nunta daca ai si cununia religioasa in alta zi si doar petrecerea singura cu toti invitatii.

Daca ai nunta duminica, din start trebuie sa tii cont de varianta cu „alta zi” pentru ca in Sibiu nu se cununa civil la Primarie.

Acum , trebuie sa vedem si partea ” rea” daca alegeti sa va cununati civil in alta zi: trebuie sa aveti o tinuta speciala atat pentru mireasa cat si pentru mire  si optional un buchet de flori pentru mireasa. Pentru ca nu este foarte aglomerat dupa ce fericitii miri spun da au timp sa bea in liniste un pahar de sampanie si sa se bucure de eveniment alaturi de invitati…se pot numi privilegiati pentru ca daca faci sambata esti pe fuga si la acest lucru.

De asemenea, dupa plecarea de la Primarie se sarbatoreste evenimentul in oras sau acasa la miri ,la parinti… Trebuie sa tineti cont si de acest lucru, alti bani cheltuiti.

Este bine sa aveti o lista cu pensiuni si preturile aferente unde puteti caza prietenii care vor veni din alta localitate sa fie alaturi de voi la acest eveniment.( e bine sa pastrati lista si pentru nunta cand cu siguranta va veti confrunta cu acealsi lucru)

Acum ,am terminat cu mirii , trecem la invitati . De multe ori toti au aceasi problema….ma duc doar cu flori sau cumpar si cadou?…sau doar simpla mea prezenta e de ajuns?)))))

Da, florile sunt nelipsite la aceste evenimente,fie sub forma de buchet fie sub forma unui cos sau a unui aranjament.Daca sunteti apropiati cu fericitul cuplu, puteti sa luati si cadouri. Este bine sa discutati in prealabil si cu ceilalti prieteni pentru a nu cumpara toti accealsi lucru, sau sa-i intrebati chiar pe miri ce si-ar dori. In nici un caz nu dati bani intr-un plic pentru ca se vor cheltui pe alte lucruri si nu vor ramane cu nici o amintire de la voi.

Casa de piatra!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: